Plnená domáca bravčová pečeň s horčicovou omáčkou a žemlovým knedlíkom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Večer som dostala čerstvú dodávku od mäsiara..doniesol mi krásnu pečeň v celosti...rozhodla som sa, že ju teraz pre zmenu naplním..v ýborná šťavnatá a chutná..

140 minút
príprava
40+12 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. pripravila som si pečeň...utrela som si ju do sucha a ostrým nožim som urobila do stredu otvor..teda kapsičku na plnenie..
  2. priopravila som si plnku...ryžu som predvarila..mäsom som pomlela, pridala som mleté čierne korenie,šťipku soli, jedno vajce a všetko zmiešala...
  3. naplnenú pečeň som uzatvorila ihlami...na 1 lyžici masti osmahla zo všetkých strán..
  4. preložila do menšieho pekáčika, podliala vodou...iba do vody som dala štipku soli, inak som pečeň nesolila...trúbu som vyhriala na 200 st. a piekla sa 40 min..
  5. pokiaľ sa pečeň piekla, pripravila som si z výpeku horčicovú omáčku...do masti som pridala 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice horčice, soľ, mleté čierne korenie a trošku cukru.. povarila a potom precedila...pripravila som si aj staršie pečivo na knedlíky...pokrájala som ich, postriekala vlažným mliekom, pridala 2 vajcia. soľ a hladkú múku a varila vo vriacej vode 12 min..hotové upečené pečienky a knedlíky som vyložila na tácku chladiť, aby sa dali pekne pokrájať..
  6. pokrájala ,uložila na tanier, pridala horčicovú omáčku...stačí už iba popriať dobrú chuť...
  7. a dnes ráno som vybrala z jemne vyúdenú čerstvú domácu tlačenku..chutná je?