Plnená domáca bravčová pečeň na víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Domáca pečienka je najlepšia..dnes som ju urobila plnenú, opečenú a na víne...je veľmi chutná a šťavnatá..

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. bravčovú pečeň so poriadne umyla a urobila do nej otvor pre plnku..
  2. pripravila som si plnku...kloásku som zbavila črievka, pokrájala na malé kúsky, pridala som pol rohlíka a jedno vajce...nedochucovala som , lebo klobásové mäso je dochutené..
  3. plnku som za pomoci lyžice vložila so otvoru a ...otvor som uzavrela ihlicami...
  4. na panvicu som dala 1 lyžicu bravčovej masti a pečeň som opiekla zo všetkých strán...
  5. po opečení, som ju umiestnila do rajnice, poliala ju výpekom a podliala vínom...dusila som ju pod pokrievkou 20min..potom som pokrievku odstránila a nechala zredukovať vínovú omáčku...omáčkou som poliala pečeň...kým sa pečeň dusila, uvarila som si ryžu...vynikajúcu pečeň šťavnatú a opečenú som podávala s ryžou...dobrú chuť...