Plnená domáca bravčová pečeň na víne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Domáca pečienka je najlepšia..dnes som ju urobila plnenú, opečenú a na víne...je veľmi
chutná a šťavnatá..
2 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- bravčovú pečeň so poriadne umyla a urobila do nej otvor pre plnku..
- pripravila som si plnku...kloásku som zbavila črievka, pokrájala na malé kúsky, pridala som pol rohlíka a jedno vajce...nedochucovala som , lebo klobásové mäso je dochutené..
- plnku som za pomoci lyžice vložila so otvoru a ...otvor som uzavrela ihlicami...
- na panvicu som dala 1 lyžicu bravčovej masti a pečeň som opiekla zo všetkých strán...
- po opečení, som ju umiestnila do rajnice, poliala ju výpekom a podliala vínom...dusila som ju pod pokrievkou 20min..potom som pokrievku odstránila a nechala zredukovať vínovú omáčku...omáčkou som poliala pečeň...kým sa pečeň dusila, uvarila som si ryžu...vynikajúcu pečeň šťavnatú a opečenú som podávala s ryžou...dobrú chuť...