Plnená bábovka (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Bábovku som plnil škoricovým cukrom.
Postup
- Ahojte.
Začneme prípravou kysnutého cesta.
Preosiatu múku nasypeme do nádoby a pridáme k nej rozmrvené droždie.
- K droždiu a k múke ďalej pridáme kryštálový cukor.
- Ďalej k cestu pridáme vlažné mlieko a zmes prehnietime.
- Spočiatku bolo cesto moc hutné,tak som potom k nemu ešte pridal trochu mlieka.Tento úkon robíme radšej na viackrát.
- Pripravíme si,, vŕtačky" a cesto dobre vyhnietime.Robil som to asi 5 minút.
- Cesto je po vyhnietení hladké a trochu sa leskne.
- Cesto po vyhnietení prikryjeme a necháme ho kysnúť na teplom mieste.Ja som ho zakryl
prikrývkou a vankúšmi.
- Zhruba po 45 minútach nám cesto pekne nakyslo.
- Nakysnuté cesto si dáme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Bábovkovú formu si vymažeme maslom a vysypeme múkou.
- Ďalej cesto vyvaľkáme cca.na hrúbku jedného centimetra.
- Natrieme ho s roztopeným maslom.
- Bohato posypeme škoricovým cukrom.
- Cesto zrolujeme.
- Nakrájame ho na desať častí.
- Päť kusov dáme všelijako na spodok formy.
- Päť kusov dáme na vrch úhľadne.
- Pečieme v predom vyhriatej rúre 40 minút pri teplote 180 C.
Po 20 minútach pečenia som bábovku zakryl alobalom.Potom pri konci pečenia som alobal odstránil a dielo som non - stop sledoval a dopekal do ružovo-hneda.
PIEKOL SOM NIE V STREDE RÚRY,ALE O JEDNU PRIEČKU NIŽŠIE !
- Z bábovky si potom ujedáme takto.K dnešnej vašej večeri vám želám dobrú chuť.