Plnená bábovka (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Bábovku som plnil škoricovým cukrom.

Suroviny

Postup

  1. Ahojte. Začneme prípravou kysnutého cesta. Preosiatu múku nasypeme do nádoby a pridáme k nej rozmrvené droždie.
  2. K droždiu a k múke ďalej pridáme kryštálový cukor.
  3. Ďalej k cestu pridáme vlažné mlieko a zmes prehnietime.
  4. Spočiatku bolo cesto moc hutné,tak som potom k nemu ešte pridal trochu mlieka.Tento úkon robíme radšej na viackrát.
  5. Pripravíme si,, vŕtačky" a cesto dobre vyhnietime.Robil som to asi 5 minút.
  6. Cesto je po vyhnietení hladké a trochu sa leskne.
  7. Cesto po vyhnietení prikryjeme a necháme ho kysnúť na teplom mieste.Ja som ho zakryl prikrývkou a vankúšmi.
  8. Zhruba po 45 minútach nám cesto pekne nakyslo.
  9. Nakysnuté cesto si dáme na pomúčenú pracovnú dosku.
  10. Bábovkovú formu si vymažeme maslom a vysypeme múkou.
  11. Ďalej cesto vyvaľkáme cca.na hrúbku jedného centimetra.
  12. Natrieme ho s roztopeným maslom.
  13. Bohato posypeme škoricovým cukrom.
  14. Cesto zrolujeme.
  15. Nakrájame ho na desať častí.
  16. Päť kusov dáme všelijako na spodok formy.
  17. Päť kusov dáme na vrch úhľadne.
  18. Pečieme v predom vyhriatej rúre 40 minút pri teplote 180 C. Po 20 minútach pečenia som bábovku zakryl alobalom.Potom pri konci pečenia som alobal odstránil a dielo som non - stop sledoval a dopekal do ružovo-hneda. PIEKOL SOM NIE V STREDE RÚRY,ALE O JEDNU PRIEČKU NIŽŠIE !
  19. Z bábovky si potom ujedáme takto.K dnešnej vašej večeri vám želám dobrú chuť.