Pizzové trojuholníky podľa Angie
Autor receptu: whitewings
Tieto trojuholníky by sa u nás zjedli snad aj každý deň. Recept ako obvykle vznikol v mojej
hlave mixovaním kadejakých nápadov. Snad sa zapáči aj vám
10 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 250 °C |
Postup
- Pripravíme si kvások z vlažnej vody, cukru, droždia. Zatial kým nám kvások odpočíva si preosejeme polohrubú múku, pridáme soľ zamiešame a následne pridáme roztopené maslo (alebo olej).
- Ked nám začnú kvasinky v kvásku pracovať pridáme ho k ostatným ingredienciám a namiesime tuhšie cesto. Dovtedy s nim pracujeme kým sa prestane lepiť na ruku aj na nádobu. Následne cesto necháme kysnúť cca 45minut
- Zatial čo nám cesto kysne pripravíme si plnku z kečupu, salámy a oregána (môžme použiť aj iné druhy salámy, bacon aj nastrúhaný tvrdý syr podľa toho kto ako má rád) ochutnáme a ak je potrebné tak ešte môžme dochutiť štipkou soli.
- Ked je cesto nakysnuté, pripravíme si dosku, pomúčime ju a vyklopíme cesto z nádoby. Cesto rozdelíme na 2 polovice (naraz by toho bolo veľa). Vytvarujeme z neho bochník a rozvalkáme ho na hrúbku cca 1.5 až 2cm. Polovicu plnky rozotrieme na rozvalkané cesto a zrolujeme do rolády a následne ho krájame šikmým rezom na trojuholníky. Trojuholníky kladieme na plech s papierom na pečenie. Posypeme hrubozrnnou soľou a semienkami (trojuholníky môžme kúsok natrieť vodou aby soľ a semienká lepšie držali). Postup opakujeme aj pri druhej polovici cesta.
- Následne predom pripravené trojuholníčky na plechu pečieme v predohriatej rúre na 250 stupňov. Ja osobne nemám teplovzdušnú rúru a trojuholničky sa mi pečú tak cca 15- 20 minut. No každý pozná svoju rúru najlepšie tak odporúčam sledovať.
Prajem dobrú chuť :)