Pizzové koláče

Pizzové slimáky z lístkového cesta

Autor receptu: redakcia

Mať doma v zálohe hotové lístkové cesto je vždy fajn, najmä keď si chcete pripraviť niečo rýchlo.

8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 225 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik s rozmermi približne 40 x 30 cm.
  2. Na cesto rozotrieme paradajkový pretlak. Naň poukladáme nakrájané paradajky, posypeme bylinkami a osolíme. Môžeme obložiť aj plátkami slaniny. Posypeme nastrúhaným parmezánom.
  3. Cesto s náplňou pevne zrolujeme z dlhšej strany. Rolku cesta nakrájame na kolieska hrubé približne 2 cm.
  4. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a kolieska naň položíme reznou stranou. Pečieme v rúre vyhriatej na 225 °C dozlatista.