Pistáciová torta
Pistáciová torta s ružovým krémom a malinami
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
25 minút na 180 °C |
Postup- Pistáciový korpus: Cukor, žĺtky, maslo izbovej teploty, kyslú smotanu a mlieko vyšľaháme. V samostatnej miske vyšľaháme sneh z bielkov so štipkou soli. Žĺtkovú zmes spojíme so snehom a opatrne primiešame múku s práškom do pečiva a pomleté pistácie. Cesto preložíme do tortovej formy a pečieme na 180 stupňoch asi 25 minút.
- Krém: Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme a dáme na
15 minút do chladničky.
- Pistáciový korpus prerežeme na 3 časti a naplníme krémom a malinami. Krémom natrieme aj vrch a boky torty. Tortu ozdobíme malinami a ružami, prípadne inými jedlými kvetmi.
- Malinové coulis: V menšom hrnci povaríme maliny s troškou vody a cukrom podľa chuti, rozmixujeme a necháme vychladiť.
|