Pudingový zákusok
Piškótový zákusok s pudingovým krémom a so šľahačkou
Autor receptu: dedka
Je to slávnostný koláčik, ktorý sa hodí na akékoľvek príležitosti, je veľmi chutný.* Recept som získala od mojej starej mamy, ktorá
síce pridávala vanilkový puding, ale veľmi lahodný je aj s jahodovým alebo čokoládovým pudingom, podľa chuti...
10 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Krém: Z mlieka, pudingového prášku a kryštálového cukru uvaríme puding. Do vychladnutého pudingu zašľaháme vanilkový cukor, tvaroh a Heru (maslo).
- Cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom a po lyžiciach pridáme vodu. Potom vmiešame múku a nakoniec sneh vyšľahaný z bielkov.
- Plech vymažeme a vysypeme múkou a nalejeme naň cesto. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 až 25 minút.
- Upečenú piškótu potrieme krémom. Na krém dáme vrstvu šľahačky ušľahanej podľa návodu na obale, alebo si môžeme vyrobiť aj vlastnú (smotana na šľahanie 33 % s trochou cukru alebo aj bez cukru).
- Povrch posypeme nastrúhanou čokoládou.