Piškótové rezy s pudingom

Autor receptu: redakcia

Inšpirácia na sladké dezerty, ktoré môžete pripraviť na Valentína!

15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na prípravu cesta ušľaháme žĺtky, horúcu vodu, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.
  2. Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu s rozmermi 30 x 40 cm a pečieme v predhriatej rúre (v elektrickej na 180 °C, v teplovzdušnej na 160 °C a v plynovej na stupni 3) asi 15 minút. Upečený korpus necháme chvíľu vychladnúť.
  3. Na prípravu náplne ušľaháme Créme Olé s 500 ml mlieka podľa návodu na obale. Pridáme tvaroh a vymiešame hladký krém. Krémom potrieme vychladnutý korpus.
  4. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom so smeta– fixom. Nanesieme na krém. Posypeme zdobením a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť do chladničky.
  5. Náš tip: Môžeme dozdobiť malinami alebo iným ovocím.