Piškótové rezy s bielou čokoládou

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Čokoládu nalámeme na kúsky, vložíme ju do kovovej misky a rozohrejeme vo vodnom kúpeli. V mise vyšľaháme zmäknuté maslo, cukor a žĺtky do bielej peny. Pridáme rozpustenú schladnutú čokoládu a miešame, kým sa cesto nespojí a nie je hladké.
  2. Prisypeme preosiatu múku a zľahka zapracujeme tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme potreli maslom a pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút. Vyberieme z rúry, stiahneme aj s papierom z plechu a necháme vychladnúť.
  3. Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku, jahody umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Potom cesto prekrojíme a spodnú časť potrieme polovicou šľahačky. Poukladáme plátky jahôd, potrieme zvyšnou šľahačkou a prikryjeme druhou polovicou cesta.
  4. Povrch polejeme čokoládovou polevou a necháme v chlade stuhnúť. Nakrájame jednotlivé porcie na štvorce a podávame ozdobené hoblinkami čokolády.