Piškótová omeleta s jahodami (fotorecept)
Autor receptu: salinka
Omeleta je pripravená bez tuku, pečená v rúre. Tento dezert som jedla v rakúskej cukrárni a veľmi mi chutil. Vyskúšajte, ale rovno si ho pripravte z dvojitej dávky:-)))
3 porcie |
10 minút príprava |
7 minút na 170 °C |
Postup
- Bielka s cukrom vymiešame do peny.
- Pridáme žĺtka, nakoniec múku s maizénou.
- Plech vystelieme papierom na pečenie. Nakreslíme si kruh s priemerom 10-12 cm. Nanesieme cesto, vyšlo šesť kusov. Pečieme vo vyhriatej rúre asi sedem minút.
- Hneď po upečení prehneme na polovicu spolu s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
- Časť jahôd popučíme vidličkou a zmiešame so šľahačkou. Plníme pripravené omeletky a zdobíme jahodami. Ak stihnete, dajte ich vychladiť.