Pirôžky z rožkov (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Genialita tohto receptu spočíva v tom,že je jednoduchý .Stačí iba päť ingrediencii.Rožky ,mlieko, múku,plnku,štípku soli.Je to základ a k tomu si môžme pridať podľa svojej ľubovôle aj posýpku. Ja som tentoraz zvolila sladkú verziu,ale môžeme urobiť aj slanú.Napríklad,bryndzu,salámovú plnku zo špenátom,s kyslou kapustou.Všetko záleží len na fantázii.

50 ks
porcií
60 minút
príprava
2-3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rožky nakrajame na kolieska vložíme do misky a zalejeme mliekom tak,aby rožky nasiakli ,ale neplavali v mlieku.Necháme postať asi10 min.úplne postačí.
  2. Potom prisypávame múku.Dáme jej toľko ,aby cesto nebolo moc tuhé a ani riedké.Tak jak ked robíme,, klasika "pirohy.
  3. Potom cesto dáme na dosku a ešte ho vypracujeme.
  4. Na doske cesto rozvaľkáme ,Povykrajame a naplníme.Ja som dnes zvolila plnku na sladko.Dala som slivky s kompotu a k tomu kocku varovej čokolády.(Komu sa nechce cesto vaľkať,môže z neho urobiť guľky roztlačiť a naplniť.)
  5. Potom som zlepila.
  6. Zo zvyšného cesta som urobila šúľok a z neho nakrájala kokošky.
  7. Šupsla som ich do osolenej vody a 2-3 minútky povarila.O výnimočnosti tohto cesta svedčí aj to,že sa ani jeden pirôžtek počas varenia nerozlepí.
  8. Ked sú pirôžky hned na konzumáciu,ja tak robím,že vyberiem do studenej vody a hned ich scedím .
  9. Pripravíme si posýpku .Použila som mak s práškovým cukrom.Kto má rád struhánku,môže opražiť ,alebo len omastiť čistým maslom.
  10. Pirôžky som omastila maslom a posýpala makom a v miske premiešala.
  11. Pri podavani,kto má rád môže si pridať tvaroh.Ako v úvode som písala,tak môžeme urobiť aj slanú verziu.Všetko záleži len na fantázii človeka.