Pikantný nakladaný cesnak

Autor receptu: pusta

Dostala som viac nášho kvalitného cesnaku a časť z neho som naložila do oleja. Dochutila som klinčekom, čiernym celým korením, bobkovým listom, klinčekom a sušenou štipľavou paprikou. Takto naložený cesnak je výbornou chuťovkou, ale dá sa použiť aj ako čerstvý. Taktiež olej, ktorý je teraz ochutený, používam dalej. Napr. na dochutenie polievok, omáčok, šalátov, cestovín, ale aj na marinovanie rôzneho mäsa. Korenenie môže byť rôzne,ako je dobré aj použitie rôznych byliniek.

1 dávka
porcia
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cesnak som ošúpala, na oboch koncoch trošku skrojila. Do menších čistých suchých fľašiek, použila som poháre od horčice, som na dno dala guličky celého čierneho korenia, klinček, bobkový list a sušenú štipľavú papriku - kto nemá rád ostré, tak nedá. Nasypala som strúčiky cesnaku na tesno a zaliala takmer po samý okraj olejom. Poháre som uzavrela viečkom a odložila do chladničky. Po 4 týždňoch naloženia je pochúťka pripravené na použitie. Skladujem na chladnom a tmavom mieste. Chystám sa ešte na naloženie cesnaku v octe, postup i použitie je rovnaké.