Grilované rebrá

Pikantné rebierka

Autor receptu: podravka

Milujete rebierka, ale hľadáte nejaký nový recept na ich prípravu? Vyskúšajte náš recept a pripravte si ich vo vynikajúcej marináde. Budete sa zalizovať.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Rebierka z jednej aj druhej strany trošku narežeme, aby sa marináda poriadne prepojila s mäsom. Potom ich dáme do plytkej misky.
  2. Všetky ingrediencie na marinádu spolu poriadne zmiešame, pripravenú marinádu vylejeme na rebierka a zakryjeme. Necháme postáť min 12 hod, aby sa chute poriadne prepojili, raz za čas môžeme rebierka otočiť.
  3. Rebierka vyberieme z marinády, trošku osušíme, ale marinádu nevylievame. Rebierka grilujeme na dobre rozpálenom grile, dokým nebudú zlato-hnedé. Počas grilovania polievame rebierka zvyšnou marinádou.
  4. Hotové rebierka podávame s pečenými zemiakmi a šalátom podľa vašej chuti.