Pikantné kukuričné cestoviny
Autor receptu: 27janka
Tieto cestoviny sú vhodné nielen pre celiatikov, ale každého, kto ocení chutné, zdravé a hlavne rýchlo pripravené jedlo. Dnes som ich navarila s pikantnou omáčkou a syrom grana padano, ktorý im dodal tú pravú korenistú chuť. Obed bol na stole za 15 minút.
2 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Do rýchlovarnej kanvice si dáme zovrieť vodu na cestoviny, urýchli nám to prípravu cestovín. Vriacu vodu dáme do hrnca osolíme himalájskou soľou a dáme variť cestoviny.
- Očistíme a nakrájame cibuľku a šampiňóny. V panvici na olivovom oleji opražíme cibuľku so šampiňónmi, pridáme čili papričku, nakrájané paradajky z konzervy (v sezóne použijem z vlastnej úrody), osolíme, okoreníme, krátko povaríme a nakoniec pridáme bazalku.
- Uvarené cestoviny scedíme, dáme na tanier, polejeme omáčkou a posypeme strúhaným syrom grana padano.