Petržlenové pesto s novým cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: andys
Spomienka na letnú dovolenku s malou improvizáciou
10 porcií |
10 minút príprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny - gramáž uvádzam približnú, pesto som robila "podľa chuti".
- Píniové jadierka na sucho opražíme na panvici. Necháme vychladnúť.
- Všetky suroviny - petržlenovú vňať bez stoniek, nastrúhaný parmezán, opražené oriešky, cesnak, nakrájaný na menšie kúsky, soľ a olivový olej - dáme do nádoby na mixovanie. Použila som nový cesnak, ktorý ma jemnejšiu chuť, tak som si dovolila dať až 3 stúčiky :)
- Všetko spolu zmixujeme a prípadne ešte dochutíme soľou. Hotové pesto podávame - napríklad ku kalmárom s ciabattami :) Dobrú chuť :)