Pesto z kapucínky a špenátu
Autor receptu: zuzananoskova
Kapucínku som si zamilovala okamžite. Je nielen chutná, ale aj veľmi zdravá. Keď som sa prvýkrát do nej zahryzla, v ústach som cítila reďkovku, žeruchu, karfiol, kaleráb v jednom ;-) Ak trpíte močovými zápaľmi je na mieste začať ju konzumovať. Môžete jesť kvety aj listy, dokonca mladé puky sa zvyknú zavárať ako falošné kapary :-)
Postup
- Všetky suroviny spolu zmixujte do požadovanej konzistencie, dochuťte a podávajte na hrianky alebo napr. na cuketové a mrkvové "strúžlikance" :-)
- Ozdobte kvetmi kapucínky.
- Ak si pripravíte viac pesta, dajte si ho do menších zaváracích pohárov, zalejte olejom a v chladničke vydrží aj tri týždne.
- Dobrú chuť :-)