Peštiansky tvarožník (fotorecept)

Autor receptu: danculka

Recept mám od priateľky z Pešti,ktorá sa tam vydala pred 40 rokm,recept je od jej svokry,ktorá si veľmi zakladá na tom,že je z Pešti...

55 minút
príprava

Postup

  1. Ingrediencie od 1 po 9 zmiesime na cesto ,ktoré necháme 30 minút postáť...
  2. rozvaľkané cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech..
  3. takto dané cesto, dáme do rúry zapiecť do bledoružova...medzitým si urobíme plnku z tvarohu cukru žĺtok a jahodoveho džemu...
  4. zapečené spodné cesto s plechom vyberieme a posypeme strúhankou a na vrch dáme tvarohovú plnku a znovu dáme do rúry zapiecť,,,
  5. kym sa tvaroh zapekal,tak sme si ušľahali tuhý sneh z bielkov a pr.cukru a na takto zapečený tvaroh cukrárenským vreckom ozdobime povrch tak , aby sa nám to potom dobre krájalo...
  6. asi takto a dáme zapiecť...
  7. Môžeme podávať,dobrú chuť!