Perníky

Perníky plnené džemom

Autor receptu: navardaco

50
porcií
90 minút
príprava
6 minút
na 200 °C

Postup

  1. Vajcia, cukor, koreniny a sódu bikarbónu dáme do misy a miešame, kým hmota nebude dostatočne spojená. Potom pridáme tekutý med, nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Pridáme múku (len 420 g) a dôkladne zapracujeme. Takto pripravené cesto dáme na noc do chladu.
  2. Na druhý deň nasypeme zvyšok múky na dosku, do nej vyklopíme cesto z misy a dôkladne zapracujeme múku. Cesto vyvaľkáme na hrúbku pol cm a vykrajujeme.
  3. Perníky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 6 minút pri 200 stupňoch.
  4. Upečené perníky spájame po dvoch džemom a polejeme čokoládovou polevou.