Perníky
Perníky plnené džemom
Autor receptu: navardaco
50 porcií |
90 minút príprava |
6 minút na 200 °C |
Postup- Vajcia, cukor, koreniny a sódu bikarbónu dáme do misy a miešame, kým hmota nebude dostatočne spojená. Potom pridáme tekutý med, nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Pridáme múku (len 420 g) a dôkladne zapracujeme. Takto pripravené cesto dáme na noc do chladu.
- Na druhý deň nasypeme zvyšok múky na dosku, do nej vyklopíme cesto z misy a dôkladne zapracujeme múku. Cesto vyvaľkáme na hrúbku pol cm a vykrajujeme.
- Perníky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 6 minút pri 200 stupňoch.
- Upečené perníky spájame po dvoch džemom a polejeme čokoládovou polevou.
|