Čučoriedkový koláč
Perníkový koláč s čučoriedkami (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Ľahká príprava, ktorej výsledkom je šťavnatý koláčik. Pohostenie za pár minút na stole...
28 porcií |
30 minút príprava |
35-40 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravené suroviny.
- Múku preosejeme, pridáme zvyšok suchých surovín a všetko premiešame. Do druhej misky dáme mlieko, olej, vajíčka, džem a spolu dobre premiešame metličkou.
- Tekuté suroviny vlejeme ku suchým a mixérom vyšľaháme cesto. Plech (25x30 cm) vyložíme papierom na pečenie. Čučoriedkový kompót scedíme a necháme odkvapkať.
- Cesto nalejeme na pripravený plech, na vrch rozložíme odkvapkané čučoriedky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme približne 35-40 minút.
- Upečený koláč za horúca potrieme lekvárom alebo džemom.
- Suroviny na čokoládovú polevu, smotanu ohrejeme do horúca... Nevaríme!!!! Pridáme na menšie kúsky polámanu čokoládu, maslo a miešame, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.
- Polevou polejeme celý koláč a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
- Po stuhnutí krájame a podávame, dobrú chuť.