Perníková torta bez múky

Autor receptu: tess

10 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Postup

  1. Vajcia si rozdelíme do dvoch misiek- žĺtka a bielka. Z bielok si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka si vyšľaháme do peny, pridáme kakao, nasekané orechy, med, perníkový kypriaci prášok, štipku škorice. Spolu vymiešame a pridáme do misky s vyšľahanými bielkami.
  2. Tortovú formu vymastíme maslom a nalejeme naň pripravené cesto. Dáme piecť do trúby na 150°C asi 20 minút.
  3. Počas toho, ako sa cesto pečie, si vymiešame tvaroh s medom.
  4. Hotové cesto (ešte teplé) si rozrežeme na dve polovice. Každú si natrieme jahodovým džemom. Pridáme na spodnú časť tvaroh a rozotrieme ho. Priložíme na ňu vrchnú časť a poupravujeme tvaroh po bokoch.
  5. Roztopíme čokoládu, polejeme ňou tortu a dáme stuhnúť na pár minút do chladničky.