Perník z Pardubic (fotorecept)
Autor receptu: yogicek
Tisíc + prvý recept na perník uvedený na Vareche. Chcem sa iba pochváliť, že si začínam
rozumieť aj s múkou.
10 minút príprava |
5+20 minút na 200/180 °C |
Postup
- Do nádoby dáme všetky suroviny na cesto. Premiešame. Prilejeme mlieko a poriadne rozmiešame. Vznikne nám redšie cesto .
- Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Plech má rozmery 37x26x5 cm.
- Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C. Prvých 5min. pečieme pri 200 stupňoch a potom pečieme ďalších 20min. pri teplote 180°C.
- Upečený perník vyberieme z rúry a husto popicháme vidličkou.
- Marhuľový lekvár si zriedime s troškou vody a zohrejeme. Ešte horúci perník natrieme teplým lekvárom.
- Posypeme strúhaným kokosom a dáme schladnúť. Podávame napr. ku kávičke alebo čaju.
Dobrú chuť.