Perník z Pardubic (fotorecept)

Autor receptu: yogicek

Tisíc + prvý recept na perník uvedený na Vareche. Chcem sa iba pochváliť, že si začínam rozumieť aj s múkou.

10 minút
príprava
5+20 minút
na 200/180 °C

Postup

  1. Do nádoby dáme všetky suroviny na cesto. Premiešame. Prilejeme mlieko a poriadne rozmiešame. Vznikne nám redšie cesto .
  2. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Plech má rozmery 37x26x5 cm.
  3. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C. Prvých 5min. pečieme pri 200 stupňoch a potom pečieme ďalších 20min. pri teplote 180°C.
  4. Upečený perník vyberieme z rúry a husto popicháme vidličkou.
  5. Marhuľový lekvár si zriedime s troškou vody a zohrejeme. Ešte horúci perník natrieme teplým lekvárom.
  6. Posypeme strúhaným kokosom a dáme schladnúť. Podávame napr. ku kávičke alebo čaju. Dobrú chuť.