Perník s lesným ovocím - bezlepkový

Autor receptu: manka1

Brožovanú knižočku Vařečka - recepty pro každého - Perníkové buchty som si kúpila nedávno, preštudovala a našla jeden perník s nie veľkým množstvom múky. A to už bola len hračka nahradiť ju inou ako pšeničnou. Tu je výsledok.

30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. V miske vyšľahať Heru(maslo) spoločne s cukrom. Potom postupne zašľahávame vajcia, smotanu, múky s práškom do perníka, kakao, a orechy, perníkové korenie - ja som si pomliaždila asi 5klinčekov,dva lístočky z badiánového "kvetu".
  2. Všetko spolu riadne vymiešame - cesto sa musí dať liať - nie veľmi. Vylejeme na papierom na pečenie vyložený plech, rozotrieme rovnomerne. Na povrch posypeme husto ovocím. Ja som mala zmrazené černice, ríbezle a trochu čučoriedok. Upiecť vo vyhriatej rúre asi 35 minút na 180°C. Samozrejme treba vyskúšať drevenou špajdlou, či sa cesto nelepí na túto paličku (špajdlu, špáratko...) - ak áno, tak treba ešte chvíľku nechať dopiecť.