Perník aj pre začiatočníkov:) (fotorecept)
Autor receptu: zuzickaaa1
Môj prvý pokus o perník vyšiel parádne. Veľmi sa tomu teším, pretože ako kuchárka - začiatočníčka som v to vôbec nedúfala.:)
10 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny, ktoré budeme potrebovať.
- Do misky si zmiešame múku, prášok do perníku, sódu bikarbónu, kakao a mletú škoricu.
- V druhej miske si vyšľaháme vajce, cukor a lekvár.
- POtom to všetko spolu premiešame.
- Kde zároveň pridávame mlieko a snažíme sa dobre rozmiešať múku, aby nám nezostali hrudky.
- Potom zmes vylejeme na plech, ktorý môžeme potrieť herou alebo maslom a vysypeme hrubou múkou alebo použijeme papier na pečenie. Na cesto nasypeme vlašské orechy a hrozienka.
- Necháme piecť pri teplote 180°C cca 20min. Medzi tým,ako sa nám prvý plát perníku pečie, vymiešame si rovnakú zmes znovu.
- Prvý plát necháme vychladnúť a potrieme ho džemom. Ja som dala hrubšiu vrstvu džemu, keďže máme radšej šťavnatejšie koláče.
- Keď sa nám upečie aj druhý plát, taktiež ho necháme vychladnúť a preklopíme na prvý plát.
- Na záver vrch koláča natrieme lekvárom, čokoládovou polevou a posypeme práškovým cukrom.