Perinbaba (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tento koláčik som piekla dnes prvý raz. Dala mi ho kamarátka asi pred rokom a až teraz som sa rozhodla ho upiecť. Vydaril sa,

46
porcií
15-20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žltky vyšľaham s praškovým cukrom...
  2. ...pridám pomaličky olej a zašľaham.
  3. Pridám mlieko a múku,
  4. kakao a prašok do pečiva,
  5. a vyšľahaný sneh.Mixérom premiešam.
  6. Vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech.
  7. tvaroh,žltky smotanu a vanilky vyšľahám.Vyšľahanu hmotu dám do mikrotenového sačku rožtek odstrihnem...
  8. a na tmavé cesto nastriekam mriešky.Piecť 15 min. pri 170°C a 10min pri 150°C.Neotvarať dvierka prvých 15 min.
  9. Upečený pocukrujem.