Penne s brokolicovou omáčkou a kuracím mäsom

Autor receptu: mandarin999

Keď chcete pripraviť na obed či večeru niečo rýchle, jednoduché a zároveň chutné, cestoviny sú tou správnou voľbou. Tentokrát som pripravila penne s brokolicovou omáčkou, ktorej základnými zložkami okrem brokolice sú smotana a syr. K tomu grilované kuracie kúsky a super jedlo je na svete.

5
porcií

Postup

  1. Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme čiernym korením a grilovacím korením a zľahka orestujeme na olivovom oleji. Potom ho dáme do rúry trocha ugrilovať, nech je jemne chrumkavé.
  2. Penne si uvaríme vo vriacej vode s trochou oleja, alebo podľa návodu na zadnej strane obalu alebo tak ako ste zvyknutí cestoviny variť.
  3. Brokolicu si nakrájame na menšie hlavičky a dáme variť do osolenej vody. Varíme ju do mäkka (aj hlúbik).
  4. Pripravíme si omáčku. Smotanu (používam šľahačkovú, lebo mi chutí lahodnejšie ako tá na varenie, no môžte použiť aj tú) premiešame s mliekom a dáme variť. Pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti. Keď sa to začne zohrievať, pridáme syry, ktoré necháme v omáčke rozpustiť. Ku koncu omáčku zahustíme tak, že si v hrnčeku zmiešame 2-3 lyžice múky s trochou mlieka a pomaly prilievame k omáčke. Treba dbať na to, aby bola múka dobre rozmiešaná a pri pridávaní do omáčky ju treba miešať, inak môžu vzniknúť hrudky. Potom v omáčke rozmixujeme uvarenú brokolicu (pár kúskov si necháme), nastrúhame do nej hlúbik z brokolice, pridáme bazalku, trocha citrónovej šťavy a 3 pretlačené strúčiky cesnaku pre zvýraznenie chuti. Prípadne ešte dosolíme a dokoreníme. Nakoniec k omáčke pridáme zvyšné nerozmixované kúsky brokolice. Ak by sa nám zdalo byť omáčky málo, kľudne prilejte mlieko - omáčku ľahko dorobíte pridaním väčšieho množstva ostatných surovín.
  5. A už len naložíme na tanier penne, prelejeme omáčkou a pridáme grilované kuracie kúsky. Dobrú chuť.