Pena z bielej čokolády na mrkvovej piškóte

Autor receptu: redakcia

8
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mrkvová piškóta: Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom. Pomaly za stáleho miešania pridávame olej, múku, sódu, kypriaci prášok a škoricu.
  2. Nakoniec primiešame orechy a nastrúhanú mrkvu. Pečieme vo vymastenej a pomúčenej forme pri 180 °C 40 minút.
  3. Pena (mousse): Čokoládu spolu s mliekom roztopíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Všetko spojíme a postupne zapracujeme vyšľahanú smotanu a sneh z bielkov.
  4. Poleva: Mrkvový džús zahrejeme s cukrom. Želatínu necháme napučať v studenej vode a pridáme k džúsu. Na mrkvový piškótový korpus nanesieme mousse a polejeme vychladnutou polevou. V chladničke necháme postáť aspoň dve hodiny.