Pena z bielej čokolády na mrkvovej piškóte
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Mrkvová piškóta: Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom. Pomaly
za stáleho miešania pridávame olej, múku, sódu,
kypriaci prášok a škoricu.
- Nakoniec primiešame orechy a nastrúhanú
mrkvu. Pečieme vo vymastenej a pomúčenej
forme pri 180 °C 40 minút.
- Pena (mousse): Čokoládu spolu s mliekom roztopíme vo vodnom
kúpeli. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Všetko
spojíme a postupne zapracujeme vyšľahanú
smotanu a sneh z bielkov.
- Poleva: Mrkvový džús zahrejeme s cukrom. Želatínu
necháme napučať v studenej vode a pridáme
k džúsu. Na mrkvový piškótový korpus
nanesieme mousse a polejeme vychladnutou
polevou. V chladničke necháme postáť aspoň
dve hodiny.
|