Pekinské palacinky s mladou cibuľkou (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Pod týmto názvom som ich našla v červenej kuchárskej knihe, odkiaľ čerpám množstvo nápadov. Vyskúšané, chutné, recept v slovenčine predkladám.

10 minút
príprava

Postup

  1. Nemala som veľké očakávania voči týmto palacinkám, ale sú výdatné a chutné. Hodia sa ako rýchla večera či občerstvenie. My sme pri nich skladali 500 kusové puzzle:-) Cibuľku som umyla a nakrájala na tenké kolieska
  2. Vajcia, vývar a múku som zmiešala metličkou tak, aby v hmote neboli hrudky. Pridala som cibuľku a na malé kocky nakrájanú slaninu. Vývar aj slanina boli síce slané ale trocha soli sa do cesta zíde.
  3. Nechala som chvíľu postáť a potom som na panvici s priemerom 25cm na rozhorúčenej lyžici oleja piekla palacinky. Z tejto dávky vyjdú 4 kusy. Cesto som nalievala naberačkou a potom lyžicou rozotrela do strán, aby boli palacinky rovnomerne hrubé.
  4. Z oboch strán som ich piekla do chrumkava. Olej si priebežne pri pečení ostatných treba dopĺňať.
  5. Sú chutné teplé aj studené, ponechané vcelku aj pokrájané. Kúsky sa šikovnejšie držia v ruke.