Pečený pstruh v maslovo-citrónovom kúpeli (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Manžel dnes chytil krásne pstruhy :-) Hneď som dva upiekla a všetci sme si pochutili :-)

15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Dnešný úlovok :-)
  2. Pripravíme si koreninovú zmes: bobkový list som rozmixovala na drobno, pridala som soľ, biele korenie.
  3. V mažiari som rozdrvila cesnak, pridala som koreninovú zmes a všetko som dôkladne rozdrvila až vznikla pasta.
  4. Manžel mi rybu pripravil, očistil, a ja som pokračovala. Rybu narežeme.
  5. Pripravenú rybu potrieme pastou zvonku aj zvnútra a dáme na hodinu do chladničky.
  6. Do brušnej dutiny vložíme petržlenovú vňať a mätové lístky.
  7. Na panvici rozpálime olej a maslo, a ryby opekáme cca 10 minút (5 na jednej strane, 5 na druhej strane). A toho tretieho pstrúžika som na panvicu dala dodatočne, na manželove želanie :-)
  8. Pstruhy preložíme do pekáča a polejeme roztopeným maslom a citrónovou šťavou. Pečieme na 200 °C ešte cca 15 minút.
  9. Ako prílohu som zvolila zeleninové pyré: zeleninu nakrájame na malé kúsky, varíme do mäkka. Ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú kašu, pridáme maslo, dochutíme soľou a citrónovou šťavou.
  10. Podávame s citrónom a prelejeme ešte maslovo-citrónovou omáčkou, ktorá pekne vsiakne do rybky. Mäsko je jemné, lahodné, krásne cítiť chuť mäty a ostatných ingrediencií. Petrov zdar a dobrú chuť!