Pečený holub (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Toto som v nedeľu robila môjmu manželovi na obed, ja som mala zelerové hranolky, lebo držím28 dňovú detox. kúru dľa A. Mačingovej, a verte, že som odolala.

4
porcie
30 minút
príprava
80 -90 minút
na 140 °C

Postup

  1. Keďže holúbky boli dobre kŕmené a mali sadielko - tuk, tak som ho použila pod cibuľku namiesto oleja.
  2. Potom som pridala nakrájanú cibuľku a chvíľku som ju osmažila.
  3. Na cibuľku som pridala pokrájanú pečienku, srdiečko a puchor z holuba, zvyknem pridať ešte aj pečienku zo zajaca. ( Ak chcete, môžete pečienku zomlieť alebo naškrabať nožíkom ).
  4. Chvíľku som to podusila a prichutila bielym korením, solčankou, na koniec majoránkou a pažítkou.
  5. Namočený a potom vyžmýkaný chlieb som spolu zmiešala s podusenou cibuľkou a ostatnými surovinami. Pridala som vajce.
  6. Rukou som to premiešala...
  7. ... a plnila do pripravených holubov.
  8. Pekne som ich vyplnila plnkou,
  9. preložila som ich na pripravený pekáč, pod nich som dala ešte asi dve PL masti a šupla som ich do rúry piecť.
  10. Piekli sa prikryté, aby neobschli....
  11. ...po 40 min. pečenia som ich veľmi opatrne otočila a dopiekla ešte asi 30 min.
  12. Krásne do ružova a do chrumkava upečené holúbky som podávala so zemiakmi na cibuľke, u nás tomu hovoríme - krumplišterc. Ako obloha sa môže podávať čerstvá uhorka, paradajka alebo šalát. Dobrú chuť!!!