Pečeňová paštéta

Autor receptu: qaroh

Tento recept robil môj svokor, robili sme ho na zabíjačku a to preto, že vtedy sme mali všetky ingrediencie po ruke. Ale kľudne si ju môžete urobiť hocikedy len tak, ak sa vám teda bude chcieť. Treba ju sterilizovať, nikdy som neskúšal pripravovať ju inak, napr. piecť, variť vo forme a pod. ale fantázii sa medze nekladú. Odkiaľ presne recept je, to naozaj neviem, ale je veľmi dobrý a v podstate lacný a aby som upresnil názov, tak by to mala byť - Kamilova zabíjačková pečeňová paštéta.

50
porcií
60 minút
príprava
120 minút
na 100 °C

Postup

  1. Všetky ingrediencie máme pri zabíjačke, alebo si kúpime, cibuľu očistíme a upražíme do zlata - do zlato hneda a zemiaky ošúpeme. Všetko to pomelieme 2x cez najmenšiu šajbu a potom ešte premixujeme. Naložíme do malých pohárkov, ide to horšie, robili sme to lyžicou, ale pozor na vzduchové bubliny, treba pohár udierať o dlaň, aby sa vytlačil vzduch. Ideálne by asi bolo cukrárske vrecúško, ale nikdy som to neskúšal. Niektoré poháre, napr. od horčice majú plastové viečko- tie nepoužívať - vyrobíte strieľajúcu paštétu. Sterilizovať 2 hod. pri teplote 100 °C. Teplotu dodržať. Čo na záver- je výborná.