Pečené jablká
Pečené medové jablká s mandľami
Autor receptu: redakcia
Postup- V hrnci povaríme vermút a med do zhustnutia. Pridáme hrozienka, odstavíme a necháme vychladnúť. Rúru predhrejeme
na 170 °C. V mise zmiešame nastrúhanú
kôru z pomaranča, šťavu z pomaranča, cukor
a škoricu.
- Jablká zbavíme jadrovníka a vodorovne nakrájame na tenké plátky tak, aby sme ich vedeli neskôr opäť spojiť. Každý plátok obalíme
z oboch strán pomarančovou zmesou a zložíme do pôvodného tvaru jablka a vložíme do
zapekacej misy.
- Hrozienka vyberieme z medového sirupu a zmiešame s nasekanými a opraženými mandľami. Naplníme nimi otvory v jablkách
a pokvapkáme medovým sirupom a pomarančovou šťavou. Pečieme za občasného polievania šťavou asi 30–40 minút. Podávame s mascarpone alebo kopčekom zmrzliny.
|