Pečené jablká-čaj (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tohto roku sa urodilo neskutočne veľa jabĺk, tak robím z nich čo sa len dá. Kedže sú aj padavky, tak som ich chcela využiť aspoň časť. Takto pečené sa použijú v zime na čajík a taktiež aj na ovocný koláč, alebo ako plnka do palaciniek.
50-60 minút na 180-200 °C |
Postup
- Použila som padané jablká.
- Pripravila som si malé kompóty, jarabiny, egreša, hrušky a taktiež mrazené ríbezle. Môžeme použiť rôznr ovocie.
- Na hlboký plech som nakrájala na kocky očistené jablká.Na to som nakrájala na kolieska citrónu,
- na to som rozložila kompótované ovocie aj so šťavou.
- Na to som rozsýpala štvrť kg cukru, 1čl škorice a pár klinčekov.
- To som zakryla vrstvou jabĺk až po okraj. Porozsýpala zvyšok cukru a škoricu a dala do rúry na 200°C piecť. Asi po 20 min. som jablká poprevracala a nechala som ich dopiecť. Pečú sa približne 50 - 60 min.
- Takto upečené a horúce naplním do fliaš, ale kôrku s citróna vyhodím.
- Fľaše pozatváram a otočím hore dnom.
- Fľaše zakryjem a takto ich nechám do druhého dňa, kým nevychladnú. V tom teple sa viečka prilepia.