Pečené jablká-čaj (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tohto roku sa urodilo neskutočne veľa jabĺk, tak robím z nich čo sa len dá. Kedže sú aj padavky, tak som ich chcela využiť aspoň časť. Takto pečené sa použijú v zime na čajík a taktiež aj na ovocný koláč, alebo ako plnka do palaciniek.

50-60 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Použila som padané jablká.
  2. Pripravila som si malé kompóty, jarabiny, egreša, hrušky a taktiež mrazené ríbezle. Môžeme použiť rôznr ovocie.
  3. Na hlboký plech som nakrájala na kocky očistené jablká.Na to som nakrájala na kolieska citrónu,
  4. na to som rozložila kompótované ovocie aj so šťavou.
  5. Na to som rozsýpala štvrť kg cukru, 1čl škorice a pár klinčekov.
  6. To som zakryla vrstvou jabĺk až po okraj. Porozsýpala zvyšok cukru a škoricu a dala do rúry na 200°C piecť. Asi po 20 min. som jablká poprevracala a nechala som ich dopiecť. Pečú sa približne 50 - 60 min.
  7. Takto upečené a horúce naplním do fliaš, ale kôrku s citróna vyhodím.
  8. Fľaše pozatváram a otočím hore dnom.
  9. Fľaše zakryjem a takto ich nechám do druhého dňa, kým nevychladnú. V tom teple sa viečka prilepia.