Kysnuté koláče
Pečené buchty s tvarohom a marhuľami (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Buchty, ktoré vás vrátia do detstva. Potešia malých aj veľkých.
Jemné, nadýchané a chutné cesto.
7-8 porcií |
55 minút príprava |
25-30 minút na 190 °C |
Postup
- Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru, rozdrobíme čerstvé droždie necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme zbytok cukru, soľ, kvások, rozšľahané vajíčka, olej. V troche vlažnej vody rozhabarkujeme sušené mlieko, ktoré počas miesenia prilievame do cesta.
- Vymiesime hladké cesto, ktoré pomúčime, zakryjeme a dáme na teplé miesto vykysnúť.
- Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Cesto premiesime a rozdelíme na dve časti, z jednej časti som urobila buchty na pare.
- Jednu časť cesta rozvaľkáme, pomocou pohára vykrojíme väčšie buchty, ktoré preložíme na plech vymastený maslom. Necháme trocha nakysnúť. Tvaroh zmiešame s vanilínový cukrom a Zlatým klasom. Marhule scedíme necháme odkvapkať.
- Opačnou stranou pohára stlačíme cesto, lyžicou dáme plnku a marhule, mrveničku (maslo zmäknuté, cukor kryštál, múku zmiešame spolu). Necháme trocha nakysnúť.
- Pred vložením do rúry potrieme rozpusteným maslom. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 25-30 do zlatista.
- Po upečení za horúca potrieme rozpusteným maslom necháme vychladnúť.
- Buchty preložíme na podnos.
- Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.