Pečené buchty
Pečené buchty s marhuľovým džemom spod Schneebergu
Autor receptu: redakcia
Recept na pečené buchty Schneebergbuchteln, aké sme ochutnali v horskej chate Baumgartner pod najvyšším kopcom Dolného Rakúska Schneeberg.
12 ks porcií |
30 (+ kysnutie) minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Zmiešame múku, kryštálový a vanilkový cukor a sušené droždie. Pridáme maslo izbovej teploty, vlažné mlieko a soľ. Všetko vymiesime na hladké cesto. Cesto prikryté utierkou necháme kysnúť na teplom mieste, kým sa objem cesta nezdvojnásobí.
- Cesto rozdelíme na dvanásť častí, na každú dáme troška džemu a vytvarujeme buchtičku. Pekáč vymažeme maslom a buchty doň vložíme spojom smerom nadol. Necháme ešte polhodinu vykysnúť.
- Rúru predhrejeme na 200 °C a buchty pečieme približne 25 minút. Upečené posypeme práškovým cukrom.