Pečené buchty

Pečené buchty s marhuľovým džemom spod Schneebergu

Autor receptu: redakcia

Recept na pečené buchty Schneebergbuchteln, aké sme ochutnali v horskej chate Baumgartner pod najvyšším kopcom Dolného Rakúska Schneeberg.

12 ks
porcií
30 (+ kysnutie) minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame múku, kryštálový a vanilkový cukor a sušené droždie. Pridáme maslo izbovej teploty, vlažné mlieko a soľ. Všetko vymiesime na hladké cesto. Cesto prikryté utierkou necháme kysnúť na teplom mieste, kým sa objem cesta nezdvojnásobí.
  2. Cesto rozdelíme na dvanásť častí, na každú dáme troška džemu a vytvarujeme buchtičku. Pekáč vymažeme maslom a buchty doň vložíme spojom smerom nadol. Necháme ešte polhodinu vykysnúť.
  3. Rúru predhrejeme na 200 °C a buchty pečieme približne 25 minút. Upečené posypeme práškovým cukrom.