Pečené batáty

Pečené batáty s cícerovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru rozohrejeme na 180 °C, batáty umyjeme a zabalíme do fólie na pečenie. Pečieme, až kým nie sú mäkké – asi 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
  2. Kokosové mlieko dobre pretrepeme a vymiešame s karí pastou dohladka. Pridáme kurkumu, cícer, nadrobno nakrájané biele časti jarnej cibuľky a dochutíme soľou.
  3. Batáty narežeme nožom pozdĺžne tak, aby sme ich nerozrezali úplne. Vidličkou vytvoríme v zemiakoch jamku, ktorú osolíme a pokvapkáme limetkovou šťavou. Potom ich naplníme cícerovou zmesou a zapekáme 5–10 minút v rozohriatej rúre. Po upečení posypeme nakrájanou bazalkou, zelenou časťou jarnej cibuľky a pásikmi červenej cibule.