Pečená plnená paprika
Autor receptu: moli
Tento recept som dostala od susedy, ktorej som dala svoj vlastný recept na Pizzu a ona mi
darovala za odmenu tento.Je fantastický na letné obedy , či večere, výborný za tepla ale je
perfektný a osviežujúci aj za studena.Ja zvyknem papriku nahradiť aj cukinou alebo
baklažánom.Podáva sa s čerstvým pečivom podľa vlastnej chute.
8-10 porcií |
25 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Umyté papriky po dĺžke prekrojíme a zbavíme žiliek a semienok, zľahka osolíme a položíme ich na plech ktorý sme jemne potreli olejom
- Zhotovíme plnku:2 celé vajcia vyšľaháme vo väčšej nádobe so šľahačkou, osolíme, okoreníme, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, strúhaný Eidam, na kocky nakrájané paradajky, na kocky nakrájanú salámu ktorú môžeme nahradiť aj Oravskou slaninou a na koniec vmiešame na drobné kocky nakrájané 2 krajce chleba.Všetko spolu dobre premiešame a plníme do nachystaných prepolených paprík.
- Pečieme cca 30 minút na 180-200 stupňoch celzia.Asi po 15-20 minútach teplotu pečenia znížime.Keď spodok paprík chytá hnedá farba máme dobrotu hotovú. :-)