Pečená paprika s bagetou & opekané zemiačky (fotorecept)
Autor receptu: jerica
Máme svoju papriku , tak ju využívam po celé leto na rôzne spôsoby , ponúkam POSTUP na jeden z receptov , ktorý robievam , hlavne keď potrebujem rýchlo mať jedlo na stole. Určite nič nové , možno niekomu to pomôže , robievame takto papriku keď nás je viac ,na grile v krbe , . Malé vyznanie , tento postup ukladania na VARECHU mi trval dlhšie , ako sama príprava a pečenie .
Postup
- pripravíme si papriku , vyberieme jadrovník a všetky suroviny čo budeme potrebovať , mám rada mať všetko po ruke.
- do vyčistenej papriky od jadrovníka vložím mäkký syr trojuholníkový
- za mäkkým syrom vložím šunku
- za šunkou vložím hermelín , ktorý som pokrájala na trojuholník
- za syrom vložím oravskú slaninku (sú to pásy ktoré potrhám)
- za oravkou vložím bylinkový syr
- ukončím vložením šunky , potom nevyteká syr
- tento postup robím do každej papriky , keď sú naplnené , obalím pásom oravskej slaninky
- nepečiem v trúbe , ale na panvici , viac mi to vyhovuje ,pre nás dvoch dala som na panvicu dve papriky , nedávam pod papriku masť , len málinko vody a na miernom plyne pečiem
- po otočení papriky pridám znovu trochu vody,pomaly pečiem do ružova
- krátko pred dopečením pridám na panvicu kúsok másla a cesnak (4 strúčky), ktorý som pokrájala na plátky
- krátko dopečiem , zakaždým prikryté!!
- konečná s bagetou
- malé zemiaky v šupke uvarím v dobre osolenej vode , s kmínom ,
- keď je paprika skoro upečená , pridám zemiaky (so šupkou)a cesnakom , máslom , spolu dopečiem , (tá chuť prejde do zemialov )
- dobrú chuť so zemiačkami