Pečená cuketa s paradajkou a syrom (fotorecept)
Autor receptu: salyoval
Na cuketové obdobie sa vždy veľmi tešíme. Cukety pestujem v rôznych farbách a najviac
som si obľúbila žltú,. jej dužina je jemnejšia a farba ukľudňujúca. Bez cukety si nevieme
predstaviť grilovačku, veľmi príjemne a ľahko osvieži svojou šťavnatosťou. Robíme si z
nej prílohu ku grilovanému mäsu alebo ľahké večere alebo. Tu je jeden recept na
chuťovku z cukety.
4 porcie |
10 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv umyjeme zeleninu. Papriku a paradajky nakrájame na kolieska. Z cukety odkrojíme konce a nakrájame ju pozdĺžne na 1 cm plátky alebo na kolieska (lepšie sa s nimi manipuluje)
- Plátky cukety osolíme , posypeme bylinkami a opečieme na oleji 3 min z každej strany. Súčasne môžme opiecť aj kolieska paradajok.
- Cuketu obložíme striedavo paradajkou a syrom, ochutíme bylinkami . Prikryjeme pokrievkou, kým sa syr nerozpustí. Na tanier ozdobíme paprikou prípadne sezónnou zeleninou a podávame teplé.