Pečená cuketa s paradajkou a syrom (fotorecept)

Autor receptu: salyoval

Na cuketové obdobie sa vždy veľmi tešíme. Cukety pestujem v rôznych farbách a najviac som si obľúbila žltú,. jej dužina je jemnejšia a farba ukľudňujúca. Bez cukety si nevieme predstaviť grilovačku, veľmi príjemne a ľahko osvieži svojou šťavnatosťou. Robíme si z nej prílohu ku grilovanému mäsu alebo ľahké večere alebo. Tu je jeden recept na chuťovku z cukety.

4
porcie
10 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv umyjeme zeleninu. Papriku a paradajky nakrájame na kolieska. Z cukety odkrojíme konce a nakrájame ju pozdĺžne na 1 cm plátky alebo na kolieska (lepšie sa s nimi manipuluje)
  2. Plátky cukety osolíme , posypeme bylinkami a opečieme na oleji 3 min z každej strany. Súčasne môžme opiecť aj kolieska paradajok.
  3. Cuketu obložíme striedavo paradajkou a syrom, ochutíme bylinkami . Prikryjeme pokrievkou, kým sa syr nerozpustí. Na tanier ozdobíme paprikou prípadne sezónnou zeleninou a podávame teplé.