Pečená bageta
Pečená bageta s plnkou a pancettou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
5-10 minút tepelná úprava |
Postup- Bagetu rozkrojíme zvrchu do troch štvrtín
a natrieme bylinkovým maslom.
- Potom vrstvíme šunku, nastrúhaný tvrdý syr
a sušenú šunku, navrch poukladáme sušené
paradajky a na väčšie kúsky pokrájanú jarnú
cibuľku.
- Bagetu zatvoríme a dôkladne ju celú obalíme
pancettou. Pripravenú bagetu položíme na
plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme
do rúry zohriatej na 180 °C na 5 – 10 minút podľa
veľkosti použitej bagety.
- Na podobné dobroty
si môžete vybrať aj iný
druh pečiva, napríklad
zdravšie celozrnné.
Dobrá je však aj ciabatta
alebo bosniak.
|