Pečená bageta

Pečená bageta s plnkou a pancettou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bagetu rozkrojíme zvrchu do troch štvrtín a natrieme bylinkovým maslom.
  2. Potom vrstvíme šunku, nastrúhaný tvrdý syr a sušenú šunku, navrch poukladáme sušené paradajky a na väčšie kúsky pokrájanú jarnú cibuľku.
  3. Bagetu zatvoríme a dôkladne ju celú obalíme pancettou. Pripravenú bagetu položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry zohriatej na 180 °C na 5 – 10 minút podľa veľkosti použitej bagety.
  4. Na podobné dobroty si môžete vybrať aj iný druh pečiva, napríklad zdravšie celozrnné. Dobrá je však aj ciabatta alebo bosniak.