Snehová roláda

Pavlovovej roláda s jogurtovo-tvarohovou plnkou a malinami (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Je veľa spôsobov, ako upiecť pavlovku, u nás dnes roláda.

16
porcií
30 minút
príprava
18-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do penista, postupne po lyžiciach pridáme kryštálový cukor.
  2. Šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí aspoň 8-10 minút, sneh musí byť tuhý, tvoriť špičku viď foto. Varechou vmiešame Zlatý klas a ocot.
  3. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené snehové cesto, ktoré uhladíme a posypeme mandľovými lupienkami. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 18-20 minút do mierneho zhnednutia.
  4. Upečený korpus preklopíme pomocou plechu na druhý papier, stiahneme papier, na ktorom sa cesto pieklo a necháme vychladnúť.
  5. Tvaroh a jogurtovú plnku vyšľaháme spolu, pridáme smotanu na šľahanie a vyšľaháme do tuha.
  6. Pripravená plnka.
  7. Plnku rozotrieme na pripravený korpus do 3/4 korpusu, rozložíme maliny.
  8. Pomocou papiera zrolujeme roládu, preložíme ju na podnos a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame ozdobíme malinami dobrú chuť.