Snehová roláda
Pavlovovej roláda s jogurtovo-tvarohovou plnkou a malinami (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Je veľa spôsobov, ako upiecť pavlovku, u nás dnes roláda.
16 porcií |
30 minút príprava |
18-20 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme so štipkou soli do penista, postupne po lyžiciach pridáme kryštálový cukor.
- Šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí aspoň 8-10 minút, sneh musí byť tuhý, tvoriť špičku viď foto. Varechou vmiešame Zlatý klas a ocot.
- Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené snehové cesto, ktoré uhladíme a posypeme mandľovými lupienkami. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 18-20 minút do mierneho zhnednutia.
- Upečený korpus preklopíme pomocou plechu na druhý papier, stiahneme papier, na ktorom sa cesto pieklo a necháme vychladnúť.
- Tvaroh a jogurtovú plnku vyšľaháme spolu, pridáme smotanu na šľahanie a vyšľaháme do tuha.
- Pripravená plnka.
- Plnku rozotrieme na pripravený korpus do 3/4 korpusu, rozložíme maliny.
- Pomocou papiera zrolujeme roládu, preložíme ju na podnos a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame ozdobíme malinami dobrú chuť.