Pavlova torta zo záhradky
Autor receptu: skatulka
Sladká penová tortička so šľahačkovým krémom a kopcom ovocia z domácej záhradky.
Maliny, ríbezle, egreš, višne a vlastne hocičo iné čo vám napadne alebo rastie v záhradke.
120 minút príprava |
90 minút na 140 °C |
Postup
- Z bielkov a štipky soli si vyšľaháme tuhý sneh.Po lyžičkách zašľaháme cukor a citrónovú šťavu.
Hmotu vytrvarujeme do tvaru kruhu (priemer 20 cm). Formujeme radšej do výšky a v strede necháme jamku na náplň.
- Pečieme 60 minút na 140C a potom ešte asi 30 minút na 120C. Po dopečení necháme dosušiť vo vypnutej rúre s pootvorenými dvierkami.
- Krém si pripravíme z vyšľahanej smotany s cukrom.
- Naplníme tortu krémom a navrch ukladáme rôzne ovocie, koľko sa len zmestí.