Pásikavé kuracie prsia
Autor receptu: evva
Názov receptu som si vymyslela, nechala som sa inspirovat vzhladom hotoveho jedla.
Postup
- Umyté a osušené kuracie prsia priečne prekrojíme, vložíme plátok syra a šunky, pritlačíme, okoreníme štvorbarevným korením, osolíme z oboch strán, prudko orestujeme na oleji.
- Súbežne dáme do horúcej vody krátko blanšírovať pozdĺžne nakrájané rezy mrkvy a cukety.Po vybratí z vody ich schladíme v studenej vode, ich farba sa zvýrazní, potom osušíme.Takto pripravenými rezmi obalíme striedavo pre farebné odlíšenie orestované prsia.Vložíme späť na panvicu a znova krátko dopečieme.
- Doporučená príloha sú uvarené pretlačené zemiaky s pridaním brokolice, zjemníme maslom ,dochutíme soľou a získame farebný a chuťový súlad s pripraveným mäsom.