Pásikavé kuracie prsia

Autor receptu: evva

Názov receptu som si vymyslela, nechala som sa inspirovat vzhladom hotoveho jedla.

1
porcia
15 minút
príprava

Postup

  1. Umyté a osušené kuracie prsia priečne prekrojíme, vložíme plátok syra a šunky, pritlačíme, okoreníme štvorbarevným korením, osolíme z oboch strán, prudko orestujeme na oleji.
  2. Súbežne dáme do horúcej vody krátko blanšírovať pozdĺžne nakrájané rezy mrkvy a cukety.Po vybratí z vody ich schladíme v studenej vode, ich farba sa zvýrazní, potom osušíme.Takto pripravenými rezmi obalíme striedavo pre farebné odlíšenie orestované prsia.Vložíme späť na panvicu a znova krátko dopečieme.
  3. Doporučená príloha sú uvarené pretlačené zemiaky s pridaním brokolice, zjemníme maslom ,dochutíme soľou a získame farebný a chuťový súlad s pripraveným mäsom.