Pásikavá roláda s fekete džemom (fotorecept)
Autor receptu: malapiskota
Ešte nikdy som nerobila roládu. No môžem takto žiť? :) Tento recept koloval po facebooku,
vyzeral jednoducho. Aj je. Fekete džem som dostala od svokry zo Želiezoviec, je strašne dobrý,
ale netuším z čoho je. Tipujem čierne ríbezle, ale hádam sa nebudem hlúpo vypytovať, veď je tam
jasne napísané že fekete!
10 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Oddelíme bielka, vyšľaháme sneh, postupne primiešame žĺtka, múku a cukor. Rozdelíme na 2 časti a do jednej pridáme kakao. Šup do vreciek, a odstrihneme im rožtek.
- Na papier na pečenie alebo silikón robíme pásiky, niekedy sa nám podaria a niekedy aj nie...
- Postupne opásikujeme celý plech.
- Upečieme na 180 C za 10 minút.
- Keď upečieme, ešte teplé zrolujeme, toho som sa bála najviac... Ale nebolo prečo, nič sa neláme ani nepraská, hurá.
- No a keď roláda vychladne, rozrolujeme, natrieme krémom alebo džemom, môže byť aj fekete, a fotku pošleme svokre, žeby sa nebála že umrieme od hladu.