Parížske tyčinky (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Tento recept mám vystrihnutý z časopisu a nalepený v písanke. Prezerala som si fotky, ktoré som ešte neuverejnila. Tak ho sem pridávam. Koláče som piekla na vianoce 2013

15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V písanke som našla nalepený recept na Parížske tyčinky. Rozhodla som sa ich upiecť. Recept som si trochu pozmenila. Namiesto Cery som dala maslo.
  2. Jedno vajíčko som vyšľahala so 140 g práškového cukru. Pridala som 140 g mletých orechov zmiešaných s 50 g jemnej strúhanky. Vypracovala som cesto. Plech som vyložila papierom na pečenie. Cesto som vložila do cukrárskeho vrecka a s hladkou trubičkou a na papier som vytlačila prúžky cesta. Piekla som ich na 180 °C asi 15 minút.
  3. Potom som si pripravila krém. 125 g zmäknutého masla som vymiešala s 50 g práškového cukru a kakaom do peny. V recepte bol písaný stužený tuk.
  4. Pridala som 50 g rozpustenej vlažnej čokolády a dochutila som krém rumom.
  5. Krém som vložila do cukrárskeho vrecka a naniesla som ho na tyčinky.
  6. Práca mi išla od ruky. Terezka mi prišla na pomoc aj s priateľkou :-) Kým som ja robila krém, baby zlepovali linecké čokoládové. Mala som ich napečené za plný plech. Dievčatá koláčiky natreli a šup s nimi do pusy. Po ich výdatnej pomoci mi zostalo len zopár kúskov. Stále ochutnávali a vraveli, že by ich toľko nezjedli, keby neboli dobré.
  7. Roztopila som horkú čokoládu s maslom.
  8. Rožky som namáčala do čokolády a ukladala som ich na papier na pečenie. Nechala som ju stuhnúť.
  9. Poliali sme aj zvyšky čokoládového lineckého pečiva.
  10. Tu sme už s Terezkou zostali samé. Priateľka musela ísť domov. Vnučka bola spokojná, že som na ňu počkala, aby mi mohla pomáhať:-)
  11. Už stačí len upratať kuchyňu a spokojne si vyložiť nohy. Uf. Bol to náročný deň.