Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept)

Autor receptu: danculka

Dve muchy jednou ranou,z cesta ,ako na laskonky som si urobila aj spodky pod rarížske rožky a zabila som dve muchy jednou ranou,plnku nad parou som tiež použila na oboje ,do základu na laskonky som dala orechy a na parížske rožky kakao a trošku rumu,,

130 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov a cukru ušľaháme nad parou tuhý sneh
  2. Sneh odstavíme z pary a zľahka zamiešame doň orechy,múku a prášok do pečiva..
  3. Dáme do vrecka a striekame na papier na plechu rožky,pomali sušíme v trúbe pri 100st,do ružova...
  4. Takto vyzerajú upečené..
  5. Potom nad parou šlaháme žĺtka s cukrom do zhustnutia a keď sú ušlahané dáme dole z pary a necháme vychladnúť,a pritom vyšlaháme maslo a zošlaháme spolu dáme rum a kakao a ešte vymiešame...
  6. Dáme do cukrárenského vrecka a dávame na rožky,kroré dáme von vychladnúť,alebo do chladničky...
  7. Potom si rozpustíme čokoládu a chladné rožky namáčame do nej..
  8. Môžeme podávať...
  9. Laskonky robíme z toho istého cesta ,cez šablonu na papier na plechu a tak isto sušíme ako rožky,to sú už pripravené na plnenie
  10. Laskonky plníme krémom bez kakaa a rumu ,ale pridáme 100 g mletých orechov...
  11. A tiež môzeme servírovať,dobrú chuť...