Parížske rožky s pravým parížskym krémom
Autor receptu: maminkinacharlotte
Recept som nasla v jednom casopise,vela krat som uz skusala rozne recpty a nikdy sa mi nepodarili,ale tieto su fakt super,robim velmi casto.Cesto sa moze pouzit aj na laskonky
45 porcií |
5-8 minút na 100 °C |
Postup
- Nad parou spolu vymiesam bielky,prask,cukor,pomlete orechy,kym masa nie je tepla.
Potom ju odctavime,po vychladnuti pridame hrubu muku a premiesame.
- Na plech vylozeny papierom striekame rozteky-ja robim tycinky a upecieme ich vo vyhriatej rure na miernom ohni.Treba najskor skusit asi po 1-2 aby ste vedeli ci sa vam nebudu rostekat ak budu,moze sa pridat trocha muky alebo orechou.Striekajte tenke tycinky alebo rozky lebo napucia a budu velmi skaredo hrube.Ak sa Vam vyzorovo nepodaria nezufajte,krem vsetko zakryje.Je to velmi jemne cesto.
- Za staleho miesania varime smotanu,kakao a cukor.Ked sa nam vsetky suroviny spoja octavime.Do horkeho zakladu vmiesame nalamanu cokoladu a nakrajane maslo.Nechame vychladnut,najlepsie do druheho dna.
Potom pekne vyslahame.
- Na rozteky nastriekame krem a opatrne namacame v cokolade tak aby bol krem zakryty.