Parížske rožky s pravým parížskym krémom

Autor receptu: maminkinacharlotte

Recept som nasla v jednom casopise,vela krat som uz skusala rozne recpty a nikdy sa mi nepodarili,ale tieto su fakt super,robim velmi casto.Cesto sa moze pouzit aj na laskonky

45
porcií
5-8 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Nad parou spolu vymiesam bielky,prask,cukor,pomlete orechy,kym masa nie je tepla. Potom ju odctavime,po vychladnuti pridame hrubu muku a premiesame.
  2. Na plech vylozeny papierom striekame rozteky-ja robim tycinky a upecieme ich vo vyhriatej rure na miernom ohni.Treba najskor skusit asi po 1-2 aby ste vedeli ci sa vam nebudu rostekat ak budu,moze sa pridat trocha muky alebo orechou.Striekajte tenke tycinky alebo rozky lebo napucia a budu velmi skaredo hrube.Ak sa Vam vyzorovo nepodaria nezufajte,krem vsetko zakryje.Je to velmi jemne cesto.
  3. Za staleho miesania varime smotanu,kakao a cukor.Ked sa nam vsetky suroviny spoja octavime.Do horkeho zakladu vmiesame nalamanu cokoladu a nakrajane maslo.Nechame vychladnut,najlepsie do druheho dna. Potom pekne vyslahame.
  4. Na rozteky nastriekame krem a opatrne namacame v cokolade tak aby bol krem zakryty.