Parížske rezy (fotorecept)
Autor receptu: dzejsik
Na aký koláč najrýchlejšie namotáte väčšinu ľudí tejto planéty? Presne tak! Na
čokoládový. A tak sa stalo aj s týmto mojím výmyslom. :)
35-40 porcií |
60 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme 3 PL roztopenej čokolády, roztopené maslo a múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom.
- Tak, cesto by sme mali. :)
- Pripravíme si 4 papiere na pečenie, na ktoré rozotrieme pláty. Na jeden plát treba cca 4 kopcovité PL cesta. Pečieme pri 180° 5-6 minút.
- Na parížsky krém roztopíme nad parou čokoládu v smotane. Vychladíme.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme a po kúskoch pridávame vychladnutú čokosmotanovú hmotu. Ak vám chýba cukor, oslaďte si práškovým.
- Hotový krém si rozdelíme na 3 časti.
- A rozotrieme ho rovnomerne medzi pláty. Ak sa bojíte ako z plátov odstrániť papier na pečenie a nezlomiť ich, jednoducho dajte plát na krém aj s papierom na pečenie smerom hore a stiahnite ho.
- Koláč aspoň na hodinku zaťažíme knihami.
- Na ganache polevu si nad parou roztopíme 150 g čokolády v 100 ml smotany na šľahanie. Rozotrieme na koláč dohladka. Ak vám to nejde s nožom, zdvihnite plech do jednej ruky a druhou odspodu pobúchajte, kým sa povrch nevyhladí. Na polevu najemno postrúhame čokoládu na ozdobu.
- Koláč necháme 1 deň odležať, aby pláty dobre zmäkli a pokrájame na rezy nahriatym nožom.
- Bon Appétit! :)