Parížske kocky (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Kocky s parížskym krémom, no tak to je vynikajúca pochúťka.

35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Žltky s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Múku rozmiešame s kakaom a práš. do pečiva. Pridáme do cesta. Nakoniec vyšľaháme tuhý sneh z bielok, ktorý zľahka primiešame.
  2. Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou. Dáme do neho cesto. V predhriatej trúbe ho upečieme na 180 stupňov 35 minút.
  3. Parížsky krém: Ešte deň vopred najlepšie večer si dáme do hrnca šľahač. smotanu, horkú a mliečnu čokoládu polámanú na kocky, kakao, maslo a práš. cukor.
  4. Za stáleho miešania privedieme k varu. Keď začne vrieť ,tak odstavíme zo sporáku. Miešame do vychládnutia. Dáme na noc do chladničky.
  5. Na druhý deň vyšľaháme na krém.
  6. Krém nanesieme na upečené cesto a rovnomerne uhladíme.
  7. Teraz si spravíme podľa návodu na obale šľahačku.
  8. Nanesieme ju na krém a ozdobíme po vrchu postrúhanou čokoládou a ozdobnými cukríkami. /Ale kto ako vie si ozdobí/. A máme hotovo. Necháme stuhnúť niekoľko hodín v chladničke, alebo najlepšie cez noc, aby sa dobre krájali kocky.
  9. V reze.
  10. Porezané na kocky.