Parížske kocky (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Kocky s parížskym krémom, no tak to je vynikajúca pochúťka.
Postup
- Žltky s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Múku rozmiešame s kakaom a práš. do pečiva. Pridáme do cesta. Nakoniec vyšľaháme tuhý sneh z bielok, ktorý zľahka primiešame.
- Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou. Dáme do neho cesto. V predhriatej trúbe ho upečieme na 180 stupňov 35 minút.
- Parížsky krém: Ešte deň vopred najlepšie večer si dáme do hrnca šľahač. smotanu, horkú a mliečnu čokoládu polámanú na kocky, kakao, maslo a práš. cukor.
- Za stáleho miešania privedieme k varu. Keď začne vrieť ,tak odstavíme zo sporáku. Miešame do vychládnutia. Dáme na noc do chladničky.
- Na druhý deň vyšľaháme na krém.
- Krém nanesieme na upečené cesto a rovnomerne uhladíme.
- Teraz si spravíme podľa návodu na obale šľahačku.
- Nanesieme ju na krém a ozdobíme po vrchu postrúhanou čokoládou a ozdobnými cukríkami. /Ale kto ako vie si ozdobí/. A máme hotovo. Necháme stuhnúť niekoľko hodín v chladničke, alebo najlepšie cez noc, aby sa dobre krájali kocky.
- V reze.
- Porezané na kocky.