Parížske jahodové rezy
Autor receptu: uschi
Vynikajúci tip na sviatočný zákusok.
12 porcií |
60 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Deň pred pečením si uvaríme salko v dostatočnom množstve vody, varíme ho asi 2 hodiny. Necháme vychladnúť.
Tiež si pripravíme čokoládovú šľahačku.
Šľahačkové smotany dáme variť, pridáme nalámanú čokoládu a necháme prejsť varom.
Vychladíme a uložíme do chladničky.
- Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridáme preosiatu múku a nakoniec sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou. Pečieme pri 180 stupňoch asi 11 - 12 minút.
Piškótu necháme v plechu vychladnúť.
- Maslo a cukor vyšľaháme do peny, pridáme uvarené salko a krém natrieme na piškótu.
Na krém husto poukladáme umyté, očistené a osušené jahody.
Čokoládovú šľahačku vyšľaháme a natrieme na jahody. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou a zákusok necháme stuhnúť v chladničke.
Nakrájame a ozdobíme čerstvými jahodami.