Parené buchty

Parené buchty

Autor receptu: sladekisss

25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do pohára teplého mlieka pridáme cukor, rozdrobené droždie a necháme vzísť kvások. Do misy dáme múku, pridáme kvások, zvyšok mlieka, olej a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
  2. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru (alebo džemu, Nutelly), ktorý zabalíme do cesta tak, aby vznikla buchta. Buchty necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť.
  3. Do hrnca dáme vodu, položíme sitko a dáme doň papier na pečenie. Uložíme buchty a paríme 10 minút.
  4. Na tanieri buchty polejeme roztopeným maslom a posypeme práškovým cukrom a Grankom.